Joda, eg prøvde å ta eit slikt bilde igår… Det var slett ikkje vellykka 😛 Denne oppgava var litt vanskeligere enn det eg hadde sett føre meg, men kva har vi ikkje tutorials til? 😀 Joda, min gode medelev Kjetil fant fram ein tutorial til korleis eg skulle ta slike bilder 😀 Så nå er veka redda, takket være Kjetil! 😀 Så etter denne tutorial kan eg endelig klare å ta transparent screen bilder! Dagen idag har eg derfor brukt til å finne på ideer til kva eg skal ta bilde av. Kva skal være med i bildet? Eg må minst ha 3 ideer for å klare målet til ukens oppdrag. Eg har også prøvd ut effekten i eit eksempel bilde, kun for å sjå om eg klarte effekten. Så det har faktisk vore ein produktive dag, der eg har både fått ideer, (funnet) tutorial og prøvd tutorialen i praksis!

 

Det som eg har tenkt å ta bilde av da, ved å bruke transparent screen effekten er:

– PC-en på ein benk ved Åkra Sanden

– Gjennomsiktig PSP (Ta bilde av nokon som spiller fotball, slik at det ser ut som om du skulle spilt fotball på PSP, når den er gjennomsiktig)  eller gjennomsiktig iPhone (finne ut noko kreativt)

– Dobbel PC-skjerm på eit ryddig skrivebord

– PC på krakk, gjennom kan vi sjå ein bil (parkeringsplassen ved Åkra Sanden)

– PC på badet, gjennom kan vi sjå speil å kameraet i speilbilde? Hadde kanskje vore litt kult?

 

Målet for veka er som sagt 3 bilder, her har eg 5 ideer 😀 Om eg tar bilde av alle får tiden vise, men 3 av dei er eit must 😉

 

Etter at eg hadde sett tutorialen, ville eg teste den ut i praksis, for å være sikker på at det fungerer. Noko som den gjorde!

Først tok eg bilde av PC-en

IMG_7707

 

Så tok eg bilde av det som var bak PC-en, altså bakgrunnen

IMG_7708

 

Så tok eg å laga ein selection av skjermen også klippet ut denne selectionen fra bakgrunnsbilde

Selection

 

Setter dette bildet som skrivebordsbakgrunn og vips så har du ein gjennomsiktig skjerm 😀

IMG_7709

Så ut fra dagen idag, har eg praktisk talt klart veldig mykje 😀 Planen for dagen videre (etter skolen) er å prøve å realisere nokre av ideen som er nevnt over. Grunnet dårlig være idag, vil ikkje ideer som kreves å være ute blitt tatt bilde av idag 🙂 Men resten skal eg prøve å gjere idag! Så følg med imorgon for resultatet fra idag 😀

 

Shallabais! 😀

 

– Lasseboy 😉