Jepps, da var eg ferdig med dette ukens oppdrag også 😀 Det har vore ei nokså kjekk veke, med tanke på å ta bilder av leker 😀 Eg lærte også det at dersom ein bruker som blenderåpning fører dette til blurrete bakgrunn! 🙂 Så joda, eg hadde jo ikkje så mykje å gjere i mediatimene idag da, ettersom eg var ferdig med redigeringen 😀 Så derfor fekk eg i oppgave å skrive ned kva toy photography var, kva utstyr du bruker og korleis du tar slike bilder. Dette skal da bli brukt til å forklare lesere i RAW magasin kva toy photography er 😀

«Toy Photography går ut på at lekene har rømt fra barnerommet og inn i den virkelige verden. Lekene har rett og slett fått sin rette plass i den virkelige verden.

Når ein skal ta slike bilder er det viktig at du har funnet den rette location, dvs. at du har funnet den rette plassen for leketøyet. Slik at eit leketøy av ein veiarbeider, blir plassert ved ein vei som trengs reperasjon.

Utstyret ein treng for å ta slike bilder er eit makro-objektiv. Makro-objektiv klarer å fokusere på små gjenstander. På den måten kommer vi nært innpå leketøyet. Vi må også bruke stor blenderåpning, for å få bakgrunnen «blurret». Stor blenderåpning vil seie at du har ein stor åpning i objektivet der lyset kommer inn, og med stor åpning får vi mykje lys inn. Den «blurrete» effekten fører til dybde i bildet.

Ein annan ting som er viktig å huske når ein skal ta Toy Photography bilder er å ta bilde i normal perspektiv. Du må altså komme ned på samme nivå som lekene. Det blir ikkje noko Toy Photography ved å ta bildene i fugleperspektiv. Da mister du effekten.»

Eneste som trengs nå er å rette opp på teksten eller eventuelt fjerne noko, men dette bestemmer lærer etter å ha fått lest det.

Så det har eg jobbet med idag 🙂

Men du har vel lyst til å sjå kva slags bilder eg velger å levere inn? 😀 Eg har bestemt meg for å levere inn litt fleire enn det eg har skrevet på læringsoppdraget. Dette gjer eg fordi eg ikkje heilt sjølv veit kva slags bilder eg har lyst å levere inn, og eg meiner at fleire av bildene mine blei gode, så derfor har eg valgt å levere inn desse 😀

Dragrace Lekesoldat (1) Lekesoldat (2) Sjørøver Soling Stelling (1) Stelling (2)

 

Så eg synes sjølv at det har vore ei kjekk, spennande, lærerik og litt stressande veke. Så nå ser eg fram til å ta helg med god samvittighet 😀 I neste veke skal eg jobbe med minimalistiske plakater 😀 Da skal eg altså lage plakater til film, men med veldig få grafiske element som skal vise til filmen. Det kan bli spennande 😀 Så følg med i neste veke! God helg! 😀

 

Shallabais! 😀

 

– Lasseboy 😉

Reklamer