Jepps! 😀 Da var eg nok ein gong startet opp igjen etter juleferien! 😀 Eg håper alle hadde ein flott juleaften og nyttårsaften 😀 Nå er det back in business og begynne med ukens tutorial! Denne vekas tutorial er delt inn i tre deler. Tanken bak ukens tutorial denne veka er at vi skal lære oss å bruke pen tool i illustrator. Pen tool er eit verktøy som er eit must å kunne! Eit absolutt godt verktøy som du garantert får bruk for.

 

Tutorialene denne veka kan du sjå ved å trykke på linkane under:

Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=CVRUSthDh9E

Del 2: http://www.youtube.com/watch?v=3pvU6VaIzQ4

Del 3: http://www.youtube.com/watch?v=E2J60R8QY5E

 

Vi lager altså ein vektorbasert versjon av bitmap logoen. Fordelen med vektorgrafikk er at det er ingen piksler. Det er kun fine reine former og kurver. Vi kan altså lage logoen så liten eller så stor vi vil utan å øydelegge logoen, ettersom logoen da kun består av punkter og ikkje piksler. Dersom vi blåser opp ein pikselert logo vil dette føre til at pikslene blir større, og logoen bli ødelagt.

Målet mitt idag var å bli ferdig med alle tre delene for veka. På denne måten har eg meir tid til å tenke på prøveeksamens oppgavene som vi har fått. Her har vi fått tre ulike oppgaver å velge mellom. Eg har valgt ei oppgave som dreier seg om å lage ein profileringspakke for Vikingfestivalen som skal være om sommeren i 2013. Eg har jobbet litt med denne oppgava, men har forkusert mest på tutorialane. Eg kommer til å blogge meir om idearbeid og skisser rundt prøveeksamensoppgava iløpet av morgendagen.

Jepps, så må eg jo vise kva eg har drevet på med idag! 😀 Eg har ikkje tatt screenshots underveis, ettersom det er bedre å sjå gjennom tutorialen som eg har linket til.

Del 1 😀

Del 1 Pen tool

 

Del 2 😀

del 2 Pen tool

 

Del 3 😀

Del 3 Pen tool

 

Så det har eg drevet på med idag! 😀 Det er veldig nyttig og lærerikt å sjå gjennom tutorialane fordi du blir kjent med nye ting heile tida! Så anbefaler alle å sjekke gjennom tutorialane eg har linket til 😉 Utenom det ønsker eg alle eit godt år og håper på at alle koste seg om jula og på nyttårsaften 😀

 

Shallabais! 😀

 

– Lasseboy 😉

Reklamer