Jepps! 😀 Da var eg her igjen! 🙂 Dagen idag har gått ut på å jobbe videre med og helst sluttføre plakatane som vi skulle lage. Slik som eg har nevnt i eit tidlegare innlegg der eg forklarte oppgava, og viste til nokre få skisser som eg hadde laga. Men siden det er så lenge siden det innlegget var tenkte eg å vise frem skissene på nytt, slik at dere får sjå litt av prosessen fra ide til ferdig produkt 🙂

Vi begynner jo helst da med eit tankekart og idemyldring. Her nevner vi ting som vi forbinder med temaet.

NRK ideer

NRK ideer

 

Postmoderne offentlighet ideer

Postmoderne offentlighet ideer

Etter at vi har hatt ein idemyldring og tankekart begynner vi med å kombinere desse og tenker ut ulike design. Det kan også hjelpe å søke etter inspirasjon. Vi begynner da å skisse ideer.

NRK Skisse

NRK skisser

 

Postmoderne offentlighet skisse

Postmoderne offentlighet skisse

Når vi da har skissa, kan vi begynne med å designe elementer, layout og rett og slett produsere det som vi skal designe. Så da bruker vi relevante programmer til dei ulike oppgavene. Bilde redigering i Photoshop, vektorisering i Illustrator og eventuelt lage layout i InDesign. Ein kan også eigentleg bruke Illustrator til å designe layout til plakaten (slik som eg har blitt lært i VG1 og Vg2)

NRK – plakat – jobbing

NRK jobbing

 

Postmoderne offentlighet – plakat – jobbing

Postmoderne offentlighet jobbing

Så det som gjenstår nå er å fullføre desse plakatane og eksportere dei i PDF format som er enkelt og dele, og eit ypperligt program til plakater. Så det som trengs for at desse plakatane skal være gode nok er:

NRK plakat:

Font – Velg annen font.

Farger – Fargepalett NRK

Grafiske elementer (NRK elementer) Klistremerker/Huskelapper?

 

Postmoderne offentlighet:

Finne eit bra budskap. Forklare kva som skjer på bildet på ein kort og konsis måte!

 

Så dette må fikses før søndag kveld, men det skal gå fint! 🙂 Bruker tiden i dag til å sluttføre det, så levere inn. Etter det så får eg bruke litt av tiden imorgon til å fortelle litt om tankane rundt plakatane og skrive litt ut fra kompetansemåla her på bloggen 🙂 Så stay tuned. Det blir nok enda meir blogging fremover nå ettersom vi har fått vår endelege kontaktlærer nå, slik at vi virkelig kan begynne å jobbe med media, istedenfor å alltid få ny lærer med nye prosjekter og slikt 😛 Men i neste veke er det LOL, så da blir det nok ikkje blogging. Så det blir litt over ei veke før eg blogger igjen. Da skal vi ha om modernismen og skal lage eit prosjekt ut fra det 🙂 Det kan bli spennande! GOD HELG! 😀

 

Shallabais! 😀

 

– Lasseboy 😉

Reklamer