Kubisme er ein stilart innen modernisme til postmodernisme. Denne stilarten er kjent for sin form for at alt skal være i kubisk forme.

Kubisme er en kunstretning som oppstod omkring 1907. Navnet kubisme kommer av det greske ordet kybos som betyr terning. Kubismen blir ansett å være en av de viktigste kunstbevegelsene siden renessansen, og hadde stor påvirkningskraft på europeisk maleri og skulptur på begynnelsen av 1900-tallet

I 1907 ble det holdt en minneutstilling over maleren Paul Cézanne. Cezanne hadde vært opptatt av hvordan en kunne forklare formene i naturen ved hjelp av geometriske figurer som terninger, kuler og kjegler. Og med inspirasjon fra Cézanne skapte Picasso og maleren Georges Braque kubismen, hvor motivet ble brutt opp i geometriske enkeltformer.

Les meir om kubisme på wikipedia —> Kubisme

 

Inspirasjon

Kubisme

Kubisme

Kubisme

Kubisme

Kubisme

 

Ut fra denne stilarten skal eg lage ein reklame ut fra ein av desse temaene:

Ikke tøft å være død
Ikke mobb kameraten min
Røyk dreper
Nei til narkotika
Bruk hodet, bruk kondom
Vi kan ikke vente
Fra bagatell til helvete

Eg valgte å lage ein informasjonsbrosjyre om temaet Røyk Dreper. Grunnen til at eg valgte denne kampanjen er fordi dette er veldig viktig emne. Ungdommer må lære seg at å røyke er ikkje noko kult. Du forkorter livet ditt med 10 min for kvar røyk du tar. I ein 20-pakning vil dette vere 200 min som er 3 timer og 20 min. Tenkt på alt du kunne gjort på den tiden! Og det er kun på ein 20 pakning! Dersom du da har ein 20 pakning i veka vil dette dette ver 52 20-pakninger i året. Dette vil resultere til ein forkortelse på  10400 min som er rundt 174 timer. 174 timer er ca 8 dager. Kvart år korter du livet med ei veke. Derfor er det ikkje bra at ungdom begynner med å røyke. Og dersom du har begynt å røyke, er det alltid ein vei tilbake for å stumpe røyken.

 

Jepps! 🙂 Så rådet mitt er å ikkje begynne å røyke, og dersom du har begynt så må du slutte 🙂 På PDF filen under kan du sjå utkast/ferdig produktet av brosjyren min. Eg har ikkje hatt noko særleg god tid til å lage denne brosjyren, så den er nok ikkje så utrolig god, men men 😉

 

PDF fil —–> Røyking dreper

 

Håper dere likte brosjyren min og at dere får ein flott veke! 😀 Håper dere også ikkje begynner å røyke eller i tilfelle slutter å røyke :)Så snakkes vi i neste veke ein gang 🙂 Nå på torsdag vil eg ha forbredelse på engelsk prøveeksamen og på fredag skal eg ha engelsk prøveeksamen. Så da blir det ingen mediefag denne veka!

 

Shallabais! 😀

 

– Lasseboy 😉