Idag har eg jobbet med å forbredre med og gruppa mi før vi skal reise til London. Vi måtte skaffe oss utstyr, lage planer, sjekke utstyret og pakke baggene våres. Så det var ein del å fikse, trikse og mikse sammen idag, slik at vi var forberedt før London. Det vi skal lage i London er ein dokumentarfilm. Her skal vi filme oss, når vi går rundt å high five-er folk og går rundt om i Londons univers. Vi kommer til å eksprimentere med kameraet. Vi skal eksprimentere med dybdeskarphet, vinkling, farger, fokusering og mykje meir. Så det vil bli eit spennande og ikkje minst eit lærerikt prosjekt. Eg satser også på å få laget ein veldig god film sammen med gruppa mi (Tor Håkon og Adrian).

 

Eg har også drevet med ein tutorial idag om After Effects. Denne tutorialen gjekk ut på å lage ein form for vignett til for eksempel ein film. I tutorialen gjekk vi gjennom mange effekter som er standar i programmet, slik at eg ikkje trengte å leite frem og laste ned effekter. Så det var ein veldig greit tutorial som ikkje krevde så mykje med tanke på å finne effekter. Ofte er det også tutorial som krever at du må kjøpe ulike effektpakker for at tutorialen og det du lager skal fungere. Så det som eg har laga ut fra tutorialen, kan eg kanskje bruke i filmen som ein vignett? Uansett så fekk eg lære mykje meir i After Effects ved bruken av effekter.

Videocopilot er ei veldig god nettside med tutorials. Anbefaler alle som vil sjå og lære ut fra tutorials, å gå innpå der og finne noko spennande.

Tutorialen eg gjekk gjennom kan du finne her —> http://www.videocopilot.net/tutorial/moving_3d_lines/

Her er det eg laga ut fra tutorialen: Youtube

 

Jepps, så det var dagen idag! 😀 På søndag vil heile media VG2 på Åkrehamn VGS reise til London! 😀 Dette er noko vi gleder oss kjempe mykje til og vi satser på at det vil bli kjempe kjekt og lærerikt. Eg er usikker på om det vil bli noko blogging i neste veke, men det er noko vi får sjå på. Alt ettersom eg får tilgang på nett og kor mykje tid eg har 😛 Så du får berre kikke innom etterkvart for å sjå kva du ser 🙂 Uansett så snakkes vi seinare ein dag etter London (dersom eg ikkje får nett før det)

 

Shallabais! 😀

 

– Lasseboy 😉