Halla! 😀 Håper alle har hatt ein fin ferie og kost seg! Eg har jaffalt endeligt fått senket skuldrene og slappet av i ferien. Det er lenge siden sist eg gjorde det. 😛 Men nok om det og over til kva som skjer denne veka. Denne veka skal vi bruke til å finne inspirasjons tutorials og slike ting for å forbedre oss i dei programvara som vi har. Her kan vi enten velge å finne ein tutorial til eit program vi ikkje er så kjent med eller eit program som vi liker å lage ting i. Det er blitt oppfordra til å finne tutorial til Adobe Illustrator ettersom det er det vi jobber med for å bli betre i.

Men dette gjaldt eigentleg spesielt for elever som ikkje skal til Malta! 😀 Jepps, eg er ein av dei heldige seks som fekk lov til å reise til Malta for å gå på skole der i ein månad. Eg kommer til å reise først kommande mandag 05.03 med fem andre jenter 😀 Gleder meg sykt og kommer nok til å bli kjempe kjekt! 😉 Eg kommer nok sannsynlegvis til å blogge fra Malta, der eg vil publisere bilder + om oppdraga som vi har (fra ide til ferdigprodukt). SÅ denne veka skal vi «Maltagjengen» jobbe med idemyldring rundt første oppgava som var å finne 8 digitale kunstverk som vi skal lage ein powerpoint ut fra der vi analyserer desse og skriver deretter eigne meininger. Vi skal kun jobbe med ei oppgave, som er inndelt i 4 oppgaver som deretter deles inn i 3. Så det er rundt 12 (små) oppgaver å jobbe med.

Idag har eg jobbet med å lage forside til skisseboka mi som vi skal bruke på Malta. Dette er krevd ut fra oppgava som vi har fått utdelt at vi må bruke ei skissebok. Siden det også brukes engelsk språk der nede må vi snakke og skrive engelsk på ting som vi leverer inn og når vi snakker med folk generelt. Det vil nok bli ein liten utfordring ettersom eg ikkje er så flink i engelsk, men eg vil nok også lære mykje ut fra dette. Dersom du vil sjå forsida mi til skisseboka mi trykker du på linken her ———>  My Sketchbook

Det som skal bli representert ut fra denne forsida er slik vi ser at rosa er under produksjon. Det samme er noko når vi teikner det i skisseboka. Det vil vere under produksjon, når vi lager skisser, tankekart og idemyldring i skisseboka. Derfor er også kun litt av grasset og bladene farget grunnet det er under produksjon og ikkje heilt ferdig enda.

Her ser du oppgavene som vi skal jobbe med på Malta (Dette er oversatt fra engelsk til norsk av «Maltagjengen», så litt merkeligt formulerte setninger er det jo da) 😛

Oppgave 1
Finn ikke mindre enn 8 bilder på internett å evaluer dem grundig. Disse kan bli tatt fra blader, internett osv og du må være en objektiv kommentator å kommentere på det kommersielle, artistiske eller publikum orientert aspekt.

a) Lag en power point presentasjon av det du fant. (se etter stillbilder, animerte og interaktive arbeid.)

b) Print ut presentasjonen og skriv ned observasjonen å meninger på stiler og teknikker separert for hvert bilde funnet på ikke mindre enn 100 ord.

c) Print ut denna oppgaven og lim inn i sketchboken. Alt som blir gjort i denne oppgaven må være dokumentert i sketchboken for denne oppgaven.

Oppgave 2
Begynn denne oppgaven med å bruke sketchboken.
Hvordan ser vi oss selv i ett bilde? Hva er selvbilde vårt? Og hvor inspirerende er vårt selvbilde? Dette er noen av ideene som har blitt utforsket av designer Matt Willey og fotograf Giles Revell i deres prosjekt photofit: sjølportrett, sin først oppsto i den Britiske avisen The Guardian som senere fikk sitt eget liv.

a) Først velger du 4 portretter å tegn i ikoner av skisser av dine ønskede resultater i sketchboken.

b) Produser en minimum av 4 selvportrett ved hjelp av photoshop til å manipulere ansiktet. Print hver av portrettene på et A5 ark i en konvolutt med navnet ditt, modulnummer, og oppgave nummer.

c) Ta din favoritt utførelse å produser en magasin framside. Print på A4.

Oppgave 3
Ved bruk av ordene mekanisk og biologisk er du førespurt til å:

Fortsett å bruk sketchboken til denne oppgaven til å dokumentere alt.

a) Finn 4 bilder med god kvalitet av mekaniske objekter. (eksempel: bil, skiftenøkkel) og 4 bilder med god kvalitet av biologiske objekter (eksempel: hjerne, egg) og sett dem sammen på ett realistisk vis. Du er oppmuntret til å ta dine egne bilder eller skanne bilder til bruk for digitale hensikter.

b) Når du har valgt objektene kan du starte å skisse å gjøre idearbeid i din sketchbok av mulige utfall til din force fitting trening. Tegn klare tegninger(outline) av dine mulige utfall.

c) Skriv en 300 ords lang atrikkel der du forklarer meningene bak dine manipulasjoner.

d) ved hjelp av digitale programvarer skal du lage 8 muligheter å print dem på ett A4 ark per mulighet å plasser i en konvolutt.

Objektene er nødt til å redigeres slik at du viser god manipulerings ferdigheter.

Oppgave 4

Fortsett bruken av sketchboken for denne oppgaven til å dokumentere alt.

I denne siste oppgaven får du en forespørsel til å lage en visuell ”historie”. Utnytt hva du har lært i de forrige oppgavene. Lag ett sett av bilder til å lage en sett av bilder som lager en scenario – setting – action – historie. Bildene må være relatert til hverandre og publikum må være i stand til å forstå relasjonen mellom bildene å forstå hva meningen med historien er.

a) Produser en surrealistisk foto stil på ikke mindre enn 8 bilder, men ikke mer enn 10. Bildene må være av postkort størrelse, (130mm x 80) plassert i en konvolutt med håndskrevet beskrivelse på baksiden av postkortet.

b) Det samme bildene må være plassert på en svart kartong på størrelsen A3 for å lage ett kort storyboard. Bildene dine må være fint plassert å montert skikkelig.

c) Skriv en tekst på 600-700 ord på en sammenhengene måte som klart forklarer prosessen du brukte, dine mål objektive og aspirasjoner veldig klart.

Alt ovenfor må være gjort demonstrerende ved bruk av avanserte teknikker i bildemanipulering og kreasjon gjennom ditt arbeid. Bruke de rette verktøy, teknikker og palletter for denne spesifikke oppgaven kreativt.

Jepps, det er stort sett det eg har jobbet med idag! 🙂 Så denne veka kommer eg til å jobbe med idemyldring til desse oppgavene før eg reiser ned til Malta i neste veke 😀 Håper dere likte forsida mi og håper at dere kommer til å like produkta som eg kommer til å lage i Malta! 🙂 Utenom det håper eg at dere får ei fin veke, koser dere og lærer noko! 😀

Shallabais! 😀

– Lasseboy 😉