Pweh! For ein krevande og arbeidsomme dag det har vore idag! Eg er nokså sliten idag ja! Nå har eg da altså jobbet med programmet flash å laget litt av animasjonen min i 8 heile skoletimer, og det uten friminutt! Fekk så og seie ikkje tid til det idag ettersom flash var nokså vanskelig og tidkrevande å jobbe med, men eg er kommet ganske langt til nå! 😀 Nå er vel mykje av dei vanskeligste bevegelsane på animasjonen designet og gjort, så nå gjelder det å sette alt sammen + lyd, så vil eg nok tru at animasjonen min er ferdig!

Idag har er også jobbet med å lage ein mann som sykler. Dette skal jo vere med i animasjonen min. Å lage ein mann som sykler var mykje vanskeligere enn eg trodde først. For å lage ein mann som sykler må du bruke frame by frame. Det vil seie at du må sjølv flytte litt på figuren for kvar frame. Det blir på ein måte som stopmotion berre at her bruker eg PC og tar ikkje bilder. Så dette tok både tid og energi for å få alt til å passe og for at det skulle sjå mest naturlig ut.

Her ser du litt av korleis frame by frame ser ut. Dersom dere ser oppe på timelinen, ser dere mange prikkete dotter. Desse dottene bestemmer korleis mannen beveger seg. Mange dotter etter kvarandre = Frame by Frame!

Frame by Frame!

Så dagen idag har blitt brukt mykje til å finne elementer, importere desse + lage bevegelser og sette ting sammen. Ein ting som tar tid er bevegelser og fjerne bakgrunn på elementer. Når du skal bruke noko i Flash må bakgrunnen vere fjernet. Dersom du da har eit hus som du vil ha i flash, må du fjerne bakgrunnen (alt som ligger bak og foran huset). Fjerning av bakgrunn gjer du i Photoshop. Etter å ha fjernet bakgrunnen, må du lagre i PNG og uten bakgrunn, på den måten får du kun elementet og ingen bakgrunn. Bakgrunn og slikt lager du i flash etterpå. Slik som dere ser på bildet over, ser dere at eg har fjernet all bakgrunn på sykkelen, slik at bakgrunnen som eg lagte i flash kun viser nå! 😀 Så dette er ein faktor som tar lang tid! Den andre faktoren er å lage bevegelser. Det er ulike måter å lage bevegelser, men tid tar det. Å lage bevegelse vil seie korleis elementet/mannen skal bevege seg. Slik som å lage ein mann som går tar ei liten stund å lage til. Ein mann som sykler tar enda lengre tid, ettersom du må bruke frame by frame. Frame by Frame er den metoden som tar mest tid. Mens Motion Tween tar nok minst tid, ettersom du kun lager punkter og i dei punktene gjer elementet den bevegelsen som er gitt og mellom punktene vil det bli fin overgang. Classic tween er på ein måte samme måte som motion tween berre at her har du litt meir funksjoner + at du må redigere litt på overgangen sjølv.

Her ser dere Motion Tween. Kun få dotter + at det blir fin overgang mellom dottene. (Sjå på timelinen)

Motion Tween!

Her ser dere  Classic Tween. Her ser dere strek eller striplet linje + få punkter med fin overgang. (Sjå på timelinen)

Classic Tween!

Dersom du skal få noko til å gå/kjøre, må du først lage symboler/konvertere til symbol. Så dobbelklikker du på symbolet. på den måten kommer du inni symbolet og kan redigere inni dette. Her må du ikkje flytte på symbolet, her lager du kun bevegelsen. F.eks. Når eg skulle få biler til å kjøre, lagte eg først ein bil, konverterte til symbol (movie clip), dobbelklikket, så beveget eg kun på hjula. Resten av bilen skal stå i ro og ikkje flyttes. Etter det, går du tilbake til timelinen også kan du lage punkter, lage motion tween og flytte på bilen. Da ser du at bilen vil bevege seg, med hjula som spinner rundt. På den måten ser det ut som bilen kjører.

Her ser du korleis eg har gjort det!

Inni eit symbol!

Ja, det var stort sett det eg hadde å vise frem og snakke om idag. Håper på at det eg har skrevet, gir meining for deg og at du sjølv klarer å lage noko i flash. Når du først får det inn i fingrane går det som ein drøm! 😉 Me lere så lenge me leve + Øvelse gjer mester! 😀 Slutter av dette innlegget med å vise litt av det eg har laget til nå 😀 Så håper eg at dere får ei fin helg og koser dere. Sluttproduktet av filmen med lyd vil bli publisert på mandag! 😀 Gled dere! 😀 Dersom det er noko du lurer på eller ønsker å kommentere, er det berre å seie det du vil i kommentarboksen nedenfor! 😀

Dette var da kun åpningsscenen til filmen min! 🙂 Vil ikkje vise alt med ein gang vett dere! 😀

Shallabais! 😀

– Lasseboy 😉