Ja, du leste heilt rett! Det står prøveeksamen! 😮 Så denne veka skal eg får første gang ha ei prøveveke der vi (medieelever) får oppleve korleis eksamen i media og kommunikasjon er! Men men, dette ordna seg nok 😀 Er berre til  å gjere sitt beste og satse og håpe på det beste! 😉 Vi har tre oppgaver å velge mellom på denne prøveeksamenen og det var:

1. Journalistikk

Lag ein repotasje eller featurerepotasje fra lokalmiljøet ditt.

Velg selv medieplattform og målgruppe.

For eksempel:

  • Tekst og bilde til avis/magasin/nettavis
  • Lyd/Radiorepotasje
  • Film/Fjernsynsrepotasje

Tekst og billedrepotasje må vere på minst 2-3 A4-sider

Lengden på film/lyd må vere på 2-3 minutt

Du skal ha opphavsrett til grafikk og bilder! Ingen unntak! (ingen Creative Commons eller slikt)

2.Reklame/Informasjon

Lag reklame-/informasjonsprodukter for EN av disse organisasjonene:

Røde Kors – SOS Rasisme – Natur og Ungdom

Velg ett av alternativene:

A: Flyer og Visittkort

B: Brosjyre og Plakat

C: Nettsted (3 sider)

Du skal ha opphavsrett til grafikk og bilder! Ingen unntak! (ingen Creative Commons eller slikt)

3. Kunsterisk/kreativ

Lag en visuell og/eller auditiv fremstilling av temaet:

A: Frihet på nett (s. 60 i MEDIERMØTER 2)

B: Medieregler (s. 76 i MEDIERMØTER 2)

C: Opphavsrett i en digital verden (s. 67 i MEDIERMØTER 2)

(Velg ett av temaene)

For eksempel:

  • Tekst og bilde til avis/magasin/nettavis
  • Lyd-/radiorepotasje eller film-/fjernsynsrepotasje
  • Billedserie ( i et magasin, reklameannonser, plakater)
  • Animasjon

Du skal ha opphavsrett til grafikk og bilder! Ingen unntak! (ingen Creative Commons eller slikt)

Slik blei dei tre oppgavene presentert og eg har valgt oppgave nummer 2A. Eg skal lage ein flyer og visittkort til Røde Kors!

Eg stussa og tenke lenge på kva oppgave eg skulle lage. Eg, Tor Håkon og Adrian satte oss i eit grupperom og drøfta om vi sammen skulle lage ein film i utgangspunkt fra oppgave 3. Vi drøfta lenge og tenke lenge på korleis vi skulle lage ein film ut av det og kom ingen vei. Etter det hoppa Adrian av lasset og det var kun meg og Tor Håkon igjen. Vi begynte da å tenke på oppgave nr. 1. Vi fortsatte tenke prosessen og leita litt etter kva som skal skje iløpet av veka, men fann ingeting å lage repotasje om. Etter det bestemte vi oss for at vi laga kvart vårt produkt, siden vi ikkje fant noko å arbeide ut ifrå.  Det var da eg valgte oppgave nr. 2. Eg valgte å lage noko til Røde Kors fordi desse står av så mykje! Dei hjelper folk i nød! Enten om det er krig eller om det er sult. Derfor ville eg laga noko til dei, og nå som det nærmer seg jul, tenker eg litt på å lage noko iforhold til jul og Røde Kors. Dette med å gi og dele med andre. Gi med HJERTE! Gi meiningsfulle julegaver! Gi eit barn ein mulighet til å leve!

Så eg fekk jo ikkje så lang tenkeprosesstid på meg på denne oppgava siden eg allerede hadde brukt mykje tid på dei andre oppgavene, men eg har fått laget eit tankekart å gå ut fra! 🙂

Røde Kors tankekart!

Som sagt vil eg da lage ein flyer og eit visittkort til Røde Kors der eg blander Røde Kors og juletida sammen! Trur at dette kan bli eit bra produkt til slutt og det er jo det eg sater og håper på 😉 Men eg kjenner på kroppen at juleferien er snart her og eg blir meir og meir demotivert for arbeidet, men eg får samle siste rest av krefter til å gjere ferdig oppgavå + PTF-fremføring.

Anbefaler å besøke desse sidene:         Røde Kors                  Gi med <hjertet3

På linken Gi med Hjertet kommer du til ein nettbutikk der du kan kjøpe ting som virkelig betyr noko for nokon. Her kan du kjøpe alt fra vaksiner til skolemateriale! Du hjelper eit barn med å få ei framtid! GI med HJERTET! ❤

BTW FOLKENS!!!!! Nå ligger LOL filmen ute på youtube! Følg linken og le! 😀     LOL-FILM!    (Ville barra seie at denne filmen ligger på Sara, sin youtube! Eg har ikkje laga alt i filmen, men har vore ein del av gruppa som har laga denne filmen. (Eg vil ikkje ha all credits, med andre ord!)
Så, ja, kos dere med filmen/håper dere likte filmen og håper at dere får ei fin veke fremover! 😀 Så snakkes vi på torsdag! 😀 Då vil eg nok ha ein update med screenshots fra arbeidet mitt så langt! 😀

Shallabais! 😀

– Lasseboy 😉